Ημερίδα ΑΔΑΕ στη Θεσσαλονίκη (part 2)

Mini-report από την παρακολούθηση της Ημερίδας της ΑΔΑΕ στη Θεσσαλονίκη:

  • Οι περισσότεροι μπερδεύουν την ΑΔΑΕ με την ΑΠΔΠΧ (ακόμα και ο πρύτανης του ΑΠΘ στο χαιρετισμό του).
  • Οι μισές παρουσιάσεις/ερωτήσεις ήταν σχετικές με (κινητή) τηλεφωνία, και προσωπικά με βρήκαν αδιάφορο (πήγα για το Internet κομμάτι, όχι για το mobile)..
  • Τα νομικά πάντα μου φαίνονται ενδιαφέροντα (αν και οι περισσότεροι κοιμόταν σ’αυτές τις παρουσιάσεις) γιατί καταρρίπτουν πολλούς μύθους που μπορεί να υπάρχουν σε τέτοια θέματα..
  • Δημήτρης Γκρίτζαλης: Από τους ανθρώπους που χαίρεσαι να παρακολουθείς να μιλάνε.. Καταπληκτική παρουσίαση για την Ασφάλεια Πληροφοριών και Προστασία Κρίσιμων Υποδομών. Αν τον «πετύχετε» σε κάποια άλλη ημερίδα/ομιλία σίγουρα να τον ακούσετε.
  • Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (portal) της ΑΔΑΕ θα είναι έτοιμο μέχρι 1 ΔΕΚ 2008. Για να δούμε αν θα είναι όσο καλό είναι το νέο portal της ΑΠΔΠΧ.
  • Οι συμβουλές της ΕΕΧΙ που δώθηκαν στην ημερίδα μέσω του Νίκου Βασιλάκου και της Ελενας Σπυροπούλου βρίσκονται εδώ (well done, keep it up!).

Μετά το φαγητό έφυγαν τουλάχιστον οι μισοί, και έμειναν ελάχιστοι στη συζήτηση που έγινε στο τέλος.. Εγώ πάντως χάρηκα που παραβρέθηκα και συμμετείχα στην εκδήλωση..

Υ.Γ. Προς τους admins του ee.auth.gr που έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική παρουσίαση: Πολύ ωραία όλα όσα κάνατε μέχρι τώρα, αλλά βάλτε όσο πιο σύντομα μπορείτε έναν remote syslog για όλα σας τα συστήματα και φυλάξτε τον σαν κόρη οφθαλμού.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: